Google trendek 2016-ban

A Google keresési statisztikai találatai mindig érdekes információval szolgálnak az évre visszatekintve.
Minden évnek megvannak a maga felkapott témái, amelyet a keresőóriás algoritmusai kiválóan tudnak összesíteni.

Az idei év Magyarországon nem is szólhatott másról, mint az Európa bajnokságról, ahol csodálatos sikereket ért el a magyar válogatott.
A második legkeresettebb találat, egy másik nagy sportesemény, az Olimpia volt, ahol a 12. helyen zárta a magyar csapat a rendezvényt az éremtáblázaton. Legjobbjaink 8 aranyat, 3 ezüstöt és 4 bronzérmet szereztek, amiből Hosszú Katinka 3 első és 1 második helyezést vállalt.
A harmadik legnépszerűbb keresés, a nyári nagy szenzáció, a Pokemon Go volt. A zsebszörnyek keresése és elfogása, napok leforgása alatt óriási sikerre tett szert.
A negyedik találat magyar viszonylatban 2016-ban, az X-faktor lett, amelynek a napokban zajlott le a döntője. A tehetségkutatót az Apple idei dobása, az Iphone 7-es követi.
Az év nagy sláger mobil alkalmazása a Pixwords volt, amelynek megoldásaira szintén előszeretettel kerestek rá a felhasználók.
A top 10 további szereplői az újdonsült amerikai showman elnök, Donald Trump, az idén elhunyt olasz színész, Bud Spencer, a magyar valóságshow, a Való Világ, valamint egy böngészőben játszható játék, a Slither.io.

Ha világszerte nézzük a találatokat, első helyen a Pokemon GO, második helyen az Iphone 7, a dobogó utolsó fokán, pedig Donald Trump helyezkedik el. Őket követi az idén elhunyt énekes, Prince.

Ami a filmeket illeti a szuperhősök vitték a prímet, a top 5-ben, 4 helyezett is képregény adaptáció. A Deadpool, a Suicide Squad, a DiCaprio fémjelezte, 3 Oscar díjas A visszatérő, az Amerika Kapitány: Polgárháború, valamint a Batman v. Superman szerepel a listán.

A híreknél az amerikai választás, az Olimpia, a Brexit, az orlandói lövöldözés és a Zika-vírus volt a legnépszerűbb.

Balogh Bence