Kerekes szabadság – önálló élet a mozgássérülteknek

Tolna megye egy kis településén, Kaposszekcsőn, szívet melengető, karitatív projektet hívtak életre. Egy házat építettek át speciális lakóotthonná, mozgássérült emberek számára, így jött létre a SzeretLak.

A kezdeményezést magánerőből valósította meg egy szintén mozgássérült gyermek édesapja: Teibert Csaba. Célja az volt, hogy nem csak Ő, de hasonló helyzetben lévő szülők is biztonságban tudhassák gyermeküket.

A SzeretLak-ban jelenleg 12 mozgássérült fiatal élhet teljes életet, ahol 4-5 ápoló segíti mindennapjaikat. A ház kialakítása során az Euronics Műszaki Áruházlánc biztosította a szükséges műszaki berendezéseket, a TIENS Hungary Kft. pedig 1 millió Ft értékben adományozott egészségvédelmi eszközöket. Ügynökségünk vállalta a weboldal elkészítését az alapítvány számára, mely már sokadik projektünk a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

„A Kerekesszabadság Alapítvány elsődlegesen azzal a céllal jött létre, hogy 12 sérült fiatalnak otthont adó SzeretLak nevű lakóotthon működtetője legyen. Szülőként is érintettséget képviselve más hozzáállással közelítjük meg a ház működtetését, céljait. Célul tűztük ki a fogyatékkal élő személyek ápolásának, gondozásának, személyi feltételeinek javítását, tárgyi eszközök beszerzésének támogatását.”

Sok más hasonló intézménnyel szemben a SzeretLakban nincs időkorlátozás az ott lakó fiatalok számára. Az alapítványt 2017 januárjában jegyezték be, így egyelőre nincs lehetőségük 1%-ot gyűjteni, ezért minden támogatás fontos számukra a stabil működés érdekében.