YouTube tévészolgáltatás?

Igen! Jól olvasod! A YouTube internet alapú TV csomagot indít körülbelül 35$ -os végfelhasználói áron. A bejelentés a cég Los Angeles-i sajtótájékoztatóján hangzott el.

A szolgáltatás a következő néhány hónapban indulhat el, több mint 40 csatornával. Követelménye hogy az eszköz, amin a műsort szeretnénk nézni, internetes kapcsolattal bírjon (Okostelefon, Számítógép, Tablet, OkosTV). Érdemes megjegyezni, hogy a Hulu és az Apple is hasonló szolgáltatások bevezetését tervezi! Indításkor a négy nagy műsorszolgáltató (ABC, CBS, NBC és a FOX) lesz elérhető, valamint velük karöltve a ESPN, USA Network, FX. További díj ellenében a Showtime is a kínálat része lehet. Ezen felül a csomag tartalmaz YouTube Red eredeti TV és egész estés film tartalmakat, de nem a teljes kínálatot. A YouTube Red összes tartalmához való hozzáféréshez YouTube Red előfizetés szükséges!

A csomag tartalmaz 10 sport csatornát, így az aktív kikapcsolódás kedvelői is találhatnak maguknak tartalmat. A YouTube TV előfizetést 6 eszközre lehet kiosztani. Előnyös lehet azoknak, akik nem csak TV-n szeretnék követni kedvenc műsoraikat. Ha pedig lemaradnánk az élő közvetítésekről, akkor jól fog jönni a korlátlan tárhely, melyen az adatokat tudjuk tárolni egy felhő alapú rendszerben. Jó hír, valószínűleg lehetőség lesz a reklámok „átugrására”. A családban kiosztott hat hozzáférés mindegyikének személyre szabott tartalmakat fog kínálni a YouTube TV, olyanokat, amik a hozzáférés birtokosának ízléskörébe esik. A szolgáltatás hasonló lesz, mint a Netflix. Sajnálatos viszont, hogy a szolgáltatás először az Egyesült Államokban indul el. Jelenleg nincs információnk arról, hogy kiterjesztenék nemzetközi szintre a YouTube TV-t.

Varga Roland